Допомога тим, хто найбільше її потребує. У Рівному влаштували благодійний ярмарок до дня онкохворої дитини. Захід проводять уже вп'яте у 18 школі. Всі вилучені кошти учні передадуть дітворі, яка перебуває на лікуванні в обласній лікарні у відділенні онкогематології. Також до дітей завітав відомий український співак. Більше дивіться у наступному сюжеті.

У холі 18 школи зібралися чи не усі учні навчального закладу. Сьогодні у них благодійний ярмарок. На шкільних партах, які заміняють їм прилавки, можна побачити чимало солодощів та різних виробів ручної роботи. Кекси, печиво, вафлі - це все домашня випічка, кажуть школярі. Готували все вдома, разом із батьками. Ось і вироби ручної роботи: сувеніри, аксесуари, іграшки.

Придбати солодощі та вироби ручної роботи мали змогу як учні, вчителі, батьки так і всі охочі. Виручені кошти підуть на дороговартісне лікування онкохворих дітей. Ярмарок у школі проводять уже вп'яте. Щороку долучається все більше учнів.

Кошти, які зібрали на заході передадуть у відділення онкогематології уже завтра. Також на ярмарок у школу завітав і відомий український співак Тарас Тополя. Далі навідався до дітей у лікарню.

Разом із лікарняними клоунами співак заглянув до кожної палати, де лікуються дітки. Всі мали можливість розважитися, поспілкуватися та сфотографуватися з ним на пам'ять. У відділенні онкогематології Тарас вже вдруге, каже залюбки погодився на пропозицію волонтерів приїхати до Рівного.

Такому позитиву дітвора безмежно вдячна. Адже у лікарні зазвичай малеча перебуває тривалий період. Приміром Інна та Катя тут уже майже п'ять місяців.

Зараз у відділенні онкогематології обласної лікарні 16 дітей. Всі вони перебувають на стаціонарному лікуванні.

Онкологія - це підступна хвороба, яка вражає людину і потребує серйозного лікування і головне віри у себе. Це одинадцятирічна Сніжана, у 2015 році у дівчини виявили пухлину в нирці. Після чого почалося інтенсивне щоденне лікування та операція.

Та разом вдалося все пережити. Завдяки підтримці рідних та волонтерів. Зараз Сніжана почувається добре. Час від часу проходить курс лікування та саме страшне позаду. Дівчина ходить на уроки вокалу та фортепіано. Каже, коли була у лікарні про це тільки мріяла.

Шанс на одужання є у кожного. Головне щиро вірити в це, не опускати руки і мріяти. Адже найбільш заповітне обов'язково збудеться.

 

До теми:

Рівне нські школярі організували ярмарку заради онкохворих діток (ФОТО)