Всі хочуть жити в чистоті і не витрачати багато часу на прибирання. І звісно сьогодні є безліч лайфхаків для господинь як можна легко і без зусиль навести в домі чистоту.

 Проте є ряд засобів, які при взаємодії один з одним - не працюють. Тому, вам потрібно знати, які засоби для прибирання ніколи не можна змішувати між собою.

Очисники засмічення каналізації. Очисники різних марок не посилюють дію один одного, а дублюють. Тому більш ефективними при роботі в парі, ніж поодинці, вони не будуть.

При цьому при змішуванні різних за складом очищувачів, ви ще ризикуєте отримати непередбачувану і неприємну реакцію:

моментальне закипання і розбризкування (і як результат хімічний опік обличчя і рук);

вибух в каналізації (це стосується і пластикових і чавунних труб);

викид отруйних газів (опік і отруєння організму).

Харчова сода + уксус. Два засоби, які найбільш часто рекомендують для очищення будь-яких поверхонь в будинку. І зовсім не даремно. Окремо вони чудово справляються з брудом, вапняним нальотом і накипом. А ось «подвійного удару» не вийде. Ці кошти просто нейтралізують один одного і не принесуть ні користі, ні шкоди.

Перекис водню + уксус. Дійсно, можна очистити стільницю за допомогою такої суміші. Але ось зберігати її про запас категорично не можна! При змішуванні цих двох компонентів утворюється токсична кислота, яка може стати причиною опіку очей, легенів і шкіри рук.

Хлорка + уксус. Будь-які відбілювачі, які містять хлор, гелі та порошки, а також засоби з написом «містить хлорінол», ні в якому разі не можна поєднувати з оцтом. Інакше ви отримаєте хімічну суміш, що викликає опік легенів і слизової, які супроводжуються кашлем і задухою, і може навіть призвести до інвалідності.

Хлорка + аміак в поєднанні виробляють газ хлораміну. По дії на організм те ж саме, що і попередній варіант. Врахуйте, що багато засобів для очищення містять хлор, а засоби для миття скла - аміак. Тому перш, ніж змішувати що-небудь (краще взагалі не змішувати), уважно читайте склад на упаковці.

Хлорка + спирт. Змішавши їх, ви отримаєте хлороформ - газ, який раніше використовували як наркоз. Звичайно, в наркотичний сон суміш вас не відправить, але головний біль вам гарантована.

ВАЖЛИВО: хлорку і будь-який засіб, який містить її в своєму складі не можна змішувати ні з чим, окрім води. Багато засоби для чищення містять в своєму складі спирт, аміак, оцтову кислоту. Не ризикуйте своїм здоров'ям.