Фото ілюстративне
Двом організаторам та пособнику організованої злочинної групи, які скоїли у Рівному ряд особливо тяжких злочинів, серед яких – готування до вчинення умисного вбивства, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та умисне знищення або пошкодження майна журналіста, повідомили про підозру.

Стійке злочинне угруповання у складі 5 осіб діяло у період з лютого по липень 2018 року. Його створили та очолили двоє рівнян з метою отримання грошової вигоди на постійній основі за вчинення злочинів на замовлення та залучили до неї в якості виконавців двох раніше судимих жителів Київщини. Спільники діяли згідно розробленого і узгодженого плану із розподіленням функцій кожного, були забезпечені засобами спостереження, конспірації та вогнепальною зброєю.

Зібраними у матеріалах кримінального провадження доказами встановлена причетність учасників угруповання до готування до умисного вбивства підприємця у м. Рівне . Упродовж 4 місяців виконавці, залучивши пособника, вели за жертвою спостереження та за вказівкою організаторів мали здійснити у липні 2018 року умисне вбивство, за яке отримали 5000 доларів США в якості завдатку.

Однак злочинну діяльність організованої злочинної групи було припинено на етапі підготовки до умисного вбивства та затримано двох виконавців. У їх автомобілі правоохоронці вилучили 2 пістолети моделі «R-61» та «ПМ» з боєприпасами.

Крім того, встановлена причетність цієї організованої злочинної групи до підпалу офісу редакції одного із місцевих інтернет-видань, а також одного із учасників угруповання – до умисного вбивства рівнянина на вул. Набережній.

На даний час організатори та пособник злочинного угруповання переховуються від правоохоронних органів, у зв’язку з чим оголошені у міжнародний розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 2 виконавців злочинних діянь завершено та обвинувальні акти прокуратурою області скеровані до суду.

Відповідно до інкримінованих статей Кримінального кодексу України учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте ще: 

На Рівне нщині триває слідство щодо нічних пожеж