У Рівному зросте вартість проїзду в тролейбусах. Вже з 1 липня рівняни платитимуть 4 гривні, а не 3 як було досі. Відповідне рішення прийняли члени міськвиконкому вчора під час засідання.

Зранку, в обід, і ввечері: у громадському транспорті ніде яблуку впасти. Щодня тролейбусами користуються сотні, а то й тисячі людей. Значна, частина яких - пільговики.

Безкоштовно проїжджає десь 2/3 частини. Виходить були підрахунки, то з них хіба 700 були оплачені. А багато людей їздить? - До 2,5 тисяч вдень, - розповідає кондуктор Андрій.

Вже з 1 липня за проїзд у тролейбусах рівнянам доведеться платити більше - 4 гривні. А от пільгові категорії їздитимуть як і раніше. Про нововведення пасажири чують вперше. Оголошення про підняття вартості "рогатого" ще не розміщені в тролейбусах. Проте новина щодо зростання вартості більшості рівнян обурює.

Я не можу зрозуміти чому це роблять депутати. Вони хіба користуються міським транспортом. Хай вони самі піднімуть собі ціни на бензин. А не вони мають діло до людей, які не мають можливості купити собі дорогу машину. Я взагалі вважаю, що має бути гривня за проїзд і те, щоб оплатити зарплату водію і кондуктору, а електрика має бути безкоштовною у Рівне нській області.

У профільному управлінні зазначають, є декілька причин чому довелося підвищити вартість.

Пільговий проїзд для студентів та учнів буде 50 відсотків,тобто 2 гривні. Всі пільговики, які користувалися правом безкоштовного проїзду все залишається як і було. Значно зросла заробітна плата,зросла значно плата за електроенергію, яка є найбільшою складовою собівартості, - говорить начальник управління транспорту і зв'язку Рівного Віталій Миронюк.

До слова, востаннє вартість проїзду у тролейбусах Рівного підвищували у березні цього року.

 

Дивіться ще: чому у Рівному скоротили кількість маршруток?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber