Виборча кампанія у розпалі. Представники кандидатів активні і в агітації і в порушеннях закону. Та якщо досі мова йшла про порушення, то тепер ще й про конкретні покарання за них. Хто і в члому переступив закон та яке покарання чекає на винних - далі.

Активні кандидати, активні й агітатори. Та не лише у переконанні в своїй правоті, а й у недотриманні вимог закону щодо виборчої агітації. Здебільшого "грішать" розміщенням агітаційних матеріалів на щитах, білбордах та сітілайтах без вихідних даних.

До теми: правоохоронці склали 22 протоколи про порушення виборчого права на Рівне нщині

"Забувають" маркувати агітацію й у друкованих змі. Окрім того, розміщують рекламну продукцію у місцях для цього не відведені. Загалом в області зафіксовано 67 фактів порушення виборчого законодавства. За результатами їх розгляду було складено 22 протоколи про адміністративне правопорушення у сфері виборчого права, що тягне за собою штраф у 51 гривню. А також відкрито два кримінальні провадження. Одне з них - крадіжка.

До слова, про порушення виборчого законодавства поліцію можуть повідомляти не лише спостерігачі, а й інші громадяни. Загалом за цей рік зафіксовано подібних звернень 59 звернень.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber