З 1-го січня препарати куплені в аптеці, можна повернути назад, якщо вони неякісні. Щоб отримати гроші за них, медикамент повинен пройти експертизу. Вона визначить фальшиві ліки чи ні. Стежити за цим процесом буде Держлікслужба. Деталі у сюжеті.

З початку 2019 року придбані медикаменти можна повернути в аптеку. За умови, якщо вони неякісні. Поки що аптечні пункти керуються старою постановою.

Це стане можливо вже 1 січня. Процес повернення ліків контролюватиме Держлікслужба.

Споживачі лікарських засобів розділися на два табори. Одні кажуть, що це безглузда ідея, інші скаржаться, що неякісний товар потрібно обов'язково повертати.

Щоб повернути ліки потрібно довести, що вони не якісні, зазначають в рівненській Держлікслужбі. Для цього препарати перевірятимуться аптечним працівником, а за потреби відправлятимуться на експертизу.

В аптечних закладах додають, повернути можна лише товар неналежної якості. А от не використаний, але збережений товар не підлягає обміну.

Отож якщо ви придбали незадовільний медикамент, в міністерстві охорони здоров'я рекомендують звертатися до аптечних закладів, де було здійснено покупку, але з обов'язковою наявністю фіскального чека. Після чого можлива грошова компенсація або заміна товару на аналогічний. 

Дивіться також: 

З турботою про здоров`я. З 2019 року в Україні будуть безкоштовні аналізи? [ВІДЕО]

Читайте ще: 

У Костополі надаватимуть безкоштовні медичні послуги