Існує безліч способів, щоб прогнати дитячий страх. Можна користуватися не одним, а двома або трьома способами одночасно. Один з таких варіантів обов'язково допоможе впоратися зі страхом. У багатьох малюків існує страх перед купанням. Що робити батькам і як допомогти малюкові подолати свій страх?

Гарний настрій. Найкраще підбирати момент для купання, коли дитина в доброму гуморі. Мама може взяти крихітку на руки, ласкаво з нею розмовляти. У цій невимушеній атмосфері малюка потрібно повільно опускати в воду, нехай він подумає, що і мама з ним буде купатися. Відвернути увагу дитини можна яскравою іграшкою, вкладіть її малюкові в руку.

Подолати страх не вийде відразу, для цього може знадобитися багато часу. Мама повинна бути спокійною і терплячою, виконувати свої дії послідовно і періодично. Результат не змусить себе довго чекати, малюк розслабиться і стане отримувати задоволення від водних процедур.

Купання з мамою. Такий метод подолання страху використовують багато матусь. Малюк купається разом з мамою або татом, але перед водними процедурами з новонародженим, доросла людина повинна прийняти душ. Коли однорічна дитина знаходиться в тісному контакті з одним з батьків, вона відчуває себе комфортно і безпечно. Таким чином, заспокоюється і спокійно купається.

Невелика перерва. Маленькі діти в однорічному віці швидко забувають, як хороші, так і погані події. Тому, щоб позбутися від страху перед купанням, можна зробити перерву між водними процедурами на кілька днів. Дитина забуде неприємні спогади і буде з радістю приймати ванну.

Крок за кроком. Буває так, що і старші діти бояться приймати водні процедури. Вони заходять у воду і не наважуються зануритися через страх. Мама також може пограти з дитиною, запропонувати їй підливати невелику кількість води в ванну, спочатку до колін, потім вище. Не слід поспішати, на все свій час, необхідно повільно, але впевнено йти до поставленої мети. Таким чином, кожна дитина зможе подолати страх перед водою. Можна спробувати використовувати в грі мильні бульбашки, малюк обов'язково забуде про дискомфорт і в процесі гри сяде в воду.