Всі люди хочуть залишатися при здоровому розумі і пам'яті до старості. Одним це вдається зробити, інші страждають від різних старечих хвороб мозку. Як захистити мозок від старіння і зберегти відмінну пам'ять на довгі роки?

Як знизити ризик розвитку деменції в літньому віці? Що робити, щоб попередити розвиток старечих хвороб мозку і зберегти здоров'я? І як уповільнити старіння кори головного мозку, якщо цей процес вже почався?

Спорт для мозку

Люди, які регулярно займаються спортом, можуть зберегти світлий розум і добру пам'ять до глибокої старості. Такі висновки вчених. Справа в тому, що помірні тренування знижують ризики появи гіпертонії, діабету та інсульту - ці недуги значно погіршують роботу мозку. Також під час тренування клітини мозку додатково забезпечуються киснем, він починає працювати продуктивніше. Під час фізичного навантаження в мозку створюються нові нейронні зв'язки. Важливо запам'ятати, що, якщо ви хочете зберегти пам'ять до самої смерті, ви обов'язково повинні взяти за правило щодня гуляти, займатися фізкультурою, танцями - загалом, активно проводити своє дозвілля.

Як швидко вивчити іноземну мову?

 

 

Їжа для мозку

Звичайно, тренування не будуть давати результату, якщо ви будете неправильно харчуватися. Тому мозок потрібно "зміцнювати" здоровою їжею. Вчені радять звернути увагу на середземноморську дієту - вона легка і дуже корисна. Згідно з останніми дослідженнями така дієта здатна знизити ризики виникнення хвороби Альцгеймера. Лікарі радять налягати на зернові, рибу, овочі, фрукти - ця їжа допомагає запобігти виникненню серцево-судинних захворювань. Вони, в свою чергу, впливають на роботу мозку. Також важливо вживати корисні жири, їх можна знайти в рослинній олії, жирній рибі, молочних продуктах - вони покращують пам'ять.

Релакс для мозку

Важливо вміти розслаблятися. Адже стрес негативно впливає на роботу мозку. Повністю прибрати вплив стресу на організм неможливо. А ось справлятися з ним - це нам під силу. Знайдіть свій спосіб розслаблення - йога, танці, в'язання, читання книг, та що завгодно. Головне, щоб ваше хобі працювало на благо вашого здоров'я і пам'яті.