Більшість батьків мріють виростити добру, чуйну і незіпсовану дитину. Але на жаль, це виходить не у всіх. Як виховати почуття подяки у дитини? Читайте далі!

Згідно з дослідженнями вчених, люди, які вміють дякувати відчувають себе більш щасливими. Вони вміють цінувати те, що у них є зараз. То як навчити дитину бути вдячною?


Дякуйте
«Спасибі» має увійти в ваш словниковий запас по відношенню до дитини ще коли вона не розмовляє. Дякуйте їй за будь-яку допомогу і виконання прохання. Також будьте прикладом для наслідування. Як часто ви говорите «спасибі» продавцю у супермаркеті, водієві маршрутного таксі або бабусі за те, що вона посиділа з онуками?


Не купуйте все підряд
Нам хочеться дати дітям більше, ніж ми мали. Тому часто ми самі не знаємо міри і не вміємо відмовити дітям, коли вони хочуть чергову іграшку або річ. Відмовляючи дитині, ви вчите цінувати те, що вона має. Можна не відмовити, але попросити почекати з покупкою. У трирічному віці діти можуть чекати бажану річ близько місяця. Звичайно, для них це буде дуже довго і кожен день буде про неї нагадувати.


День добра

Виділіть один день на місяць, коли ви з дитиною будете робити добро. Можете годувати птахів у парку або розвозити корм в притулки для бездомних тварин, або перебрати речі та іграшки на благодійність. Віддавати - важлива частина подяки.


Добрі спогади
Практикуйте хороші спогади. Згадуйте якомога більше позитивних ситуацій, а якщо згадається негативна, то спробуйте направити її разом з дитиною у хороше русло. За кожен приємний момент дякуйте.

 

Хваліть дитину
Коли ви хвалити дитину, ви її не балуєте, а вчите бачити цінність інших людей. Після похвали діти роблять рутинні справи з більшим бажанням.


Нам пощастило
Згадайте чому вам сьогодні пощастило? Тому що видко приїхало таксі і вам не потрібно було мерзнути на холоді, тому що до кінця тижня залишилося три дні, тому що попереду затяжні вихідні. Так ви навчите дитину бачити приводи для радості навіть у найгірші моменти.