На початку «ягідного» сезону існує величезний ризик отруїтися полуницею, так як багато недобросовісних виробників вирощують ягоди далеко не за нормативами.

 У ранніх ягодах можна зустрітися з такими речовинами як селітра, нітрофен, барвники, дифеніл. Особливо важко впоратися з такою великою кількістю нітратів дитячому організму. Саме тому слід навчитися вибирати «правильну» полуницю, щоб після її вживання не опинитися на лікарняному ліжку.

Ягоди повинні бути без будь-яких плям, інакше чорні точки можуть свідчити про наявність в них селітри.

Стигла і не хімічна полуниця виділяє сік, тому можна це легко перевірити, розрізавши полуницю на дві частини і приклавши одну з них до сухої серветки. На відміну від нітратної полуниці, натуральна ягода залишить по собі яскравий слід.

Читайте також: Підживлення огірків для гарного росту і врожаю

Ще один вірний спосіб перевірити «справжність» ягоди - намочити її у воді. Через невеликий проміжок часу натуральна полуниця почне пускати сік, оброблена ж залишатиметься твердою.

Справжня полуниця має неймовірний аромат, тому якщо цей факт в ній відсутній, то варто задуматися про її покупку, тим більше не слід купувати полуницю, якщо вона віддає цитрусовим ароматом.

Багато виробників обробляють полуницю дифенілом, якщо планується далеке перевезення і необхідно зберегти первозданний вигляд ягоди. Така речовина здатна провокувати захворювання на рак. Щоб перевірити чи оброблялася полуниця дифенілом, слід помістити її в миску з теплою водою. Якщо через 15 хвилин на поверхні води з'являться маслянисті плями, то від такої полуниці варто позбутися відразу.

У натуральній полуниці, як правило, зернятка трохи опуклі, на відміну від глянсової нітратної полуниці, тому іноді ідеальний вид ягоди може зіграти злий жарт.

Читайте також: Як вибрати овочі та фрукти без хімії

Слід звертати ретельну увагу на зелений хвостик полуниці. Якщо все листя має однаковий і свіжий вигляд, то ймовірність її свіжості велика. Якщо ж листочки коричневого кольору або гнилі, то це може бути ознакою, як мінімум, несвіжої полуниці, як максимум - вона містить в собі нітрати.