Кожній дитині необхідно мати свій особистий простір зі зручними меблями. Як не помилитися у виборі меблів для дитячої та що необхідно враховувати перед покупкою?

 Розміри і деталі

Вибираючи меблі для дитячої, не варто зупинятися на мініатюрних предметах меблів: діти ростуть швидко, а міняти меблі щороку буде не найбільш економним рішенням (також з цієї причини не варто вибирати занадто дитячий дизайн, який через пару років буде здаватися дитині неактуальним ). Але і повноцінні дорослі меблі для маленької дитини вибирати не варто. З метою безпеки кути меблів для дитячої повинні бути гладкими і закругленими - це допоможе уникнути травм. Як варіант, можна купити спеціальні м'які куточки та забезпечити ними всі гострі кути меблів.

Матеріали

Безсумнівно, головним критерієм при виборі матеріалів є їх безпека і екологічність - матеріали не повинні виділяти токсичних газів. Важливими критеріями вибору також є практичність матеріалів, їх довговічність, легкість у догляді - адже меблі в дитячій піддаються більшому зносу. Себе добре зарекомендувало дерево - дуб, бук, горіх, а також МДФ і фанера. Від меблів з металевими і скляними деталями краще відмовитися - вони холодні і травмонебезпечні.

Ліжко

Краще рішення для дитячої - повноцінне ліжко з якісним матрацом. Зручним доповненням стане вбудоване зберігання під матрацом, де можна розмістити іграшки або одяг. Якщо в кімнаті проживає кілька дітей, варто віддати перевагу двоярусному ліжку, яке зекономить вільну площу підлоги. В умовах обмеженої площі можна використовувати меблі з подвійним функціональним навантаженням - наприклад, другий ярус служить ліжком, а першим - робочим місцем.

Стіл і стільці

Для дітей дошкільного віку в якості робочого місця - для читання, малювання, ліплення і настільних ігор - підійде невеликий стіл поверхнею, яка легко миється. Він повинен бути стійкий, але і легкий - такий стіл можна легко пересунути в зручне, добре освітлене місце, а після використання прибрати, звільнивши площу підлоги. Доповнити такий стіл можна легкими маленькими стільчиками. Для дітей шкільного віку варто використовувати повноцінний стіл, відповідний віку дитини, з містким зберіганням, і доповнити його кріслом з хорошою підтримкою спини.

М'які меблі

При виборі м'яких меблів - крісел і диванів, які складуть в дитячій зону відпочинку - варто враховувати кілька факторів. По-перше, це повинні бути компактні моделі - не варто захаращувати простір кімнати великими меблями. По-друге, сидіння в крісел і диванів має бути відносно низьким і не дуже глибоким - так ви забезпечите дітям комфорт. Третім пунктом, на який варто звернути увагу, стане оббивка - вона повинна бути виконана з практичних, приємних на дотик матеріалів і які легко миються. У складі тканини для оббивки може бути певний відсоток синтетичних волокон - така тканина зберігає дихаючі властивості, але при цьому більш довговічна і легка в догляді. Якщо є можливість, варто використовувати меблі зі знімними чохлами, які легко прати в пральній машині.

Кольори інтер’єру, які покращують концентрацію і креативність

Як залучити удачу і щастя або 8 помилок фен-шуй для будинку