У Рівному відбулися міжнародні змагання з раннього плавання. Сюди з'їхались малюки з всіх міст України, а також за кордону. Найменшим учасникам - 3 місяці, найстаршим - 3 роки. Вони змагалися у 5 категоріях. Однак, замість духу суперництва у басейні панувала атмосфера дружби. Адже в першу чергу, батьки долучили своїх дітей до змагань заради здоров'я та розвитку своїх дітей. Більше про змагання наймолодших - у сюжеті Інеси Пославської.

Вони ще ходити не вміють, а вже плавають. У Рівному на міжнародні змагання з малючкового плавання зібралося декілька десятків дітей. Участь беруть немовлята віком від 3 місяців до 3 років. Змагаються у різних номінаціях. Занурюються під воду на час.

А також з батьками долають дистанцію.

Олена Рудик разом з сином Назаром подолала найдовшу дистанцію під водою - 15 метрів. Малюку всього 2 з половиною роки, а він вже чемпіон.

Хлопчик займається плаванням з 10-ти місяців. І вже має нагороди з малючкового плавання.

За малюками пильнує дворазова чемпіонка Європи з плавання, учасниця 29 олімпійських ігор - Катерина Дікіджі-Фролова. Сьогодні вона журі.

Малюки із задоволенням пірнають та плавають. Поруч з ними батьки, які підтримують та радіють здобуткам своїх дітей.

Бере участь у змаганнях Аліна з сином Семеном. Вони приїхали з Москви. Це їхні перші змагання.

На змагання з раннього плавання зареєструвалося 110 осіб. Серед них і китайці, білоруси, росіяни та латвійці. Зацікавилась змаганнями у Рівному і президент Федерації раннього плавання немовлят Франції.

Змагання відбувалися у п'яти номінаціях. Кожен учасник отримав нагороди. Серед них і тримісячна Надійка.

Духу суперництва у басейні не було. Батьки підтримували один одного, а також раділи перемогам інших малюків. Адже вони певні, головне - це здоров'я та розвиток їхніх дітей.

Дивіться також:

Добрі справи разом. Арсен Цицик із Здолбунова потребує допомоги (ВІДЕО)