В Дубні готують одразу два об'єкти для розміщення внутрішньо-переміщених осіб. Перший - приміщення колишньої стоматполіклініки, другий - донедавна власність військової частини. В одному з місць компактного проживання - вже розмістили вимушених переселенців. З ними поспілкувались мої колеги.

Світлана Бурдика з сином Олексієм родом з Харківщини. Звідти виїхали з початком російської атаки на місто. Там займались продажем зоотоварів, мали дві точки продажу. Тепер живуть в Дубні і мріють повернутись додому.

Тепер живуть у невеликій кімнаті. У приміщенні колись стоматологічної поліклініки. А нині місці компактного проживання. З собою забрали і домашніх улюбленців, їх у сім'ї четверо.

А ще кіт Індіго. Порода сибірська, невсько-маскарадна. Господарі кажуть, коли чув вибухи - самостійно намагався сховатись вдома. Зараз на утримання домашніх улюбленців витрачають чимало коштів. Тому, якщо з житлом допомогли. То вакансій для зайнятості - просто немає.

Живуть у приміщенні на третьому поверсі. Поки що приймати переселенців можуть тільки тут. Поруч з кімнатами, де нині проживає 18-осіб, санвузол, душ та кухня. Після завершення ремонту, придатним для прийому ВПО буде і другий поверх. На першому тривають роботи з облаштування укриття. Вже майже готові усі комунікації.

Вже по завершенню ремонту, тут будуть готові поселити 85 людей. Це не єдиний об'єкт у місті, який готують аби приймати ВПО. Після прийняття у комунальну власність, колишнього приміщення військової частини - тут також проводять ремонтні роботи. Повністю замінили покрівлю, нині облаштовують "теплу підлогу" та стелю.

Навіть після перемоги та закінчення війни - приміщення можна буде використовувати. Варіантів кілька - від комунальних гуртожитків до розміщення спортивних секцій та надання житла тим, хто може постраждати від надзвичайних ситуацій.

 Читайте також: Понад 2 тонни продуктів передали жителі Антонівської громади для ЗСУ