Тепло дороге, а тому його потрібно економити. Та це зовсім не означає холодні батареї чи гаряча вода за графіком. Сучасні технології дозволяють зменшити витрати, отримуючи комфортні умови. І мова не лише про приватні будинки, а й про багатоквартирні. Як економлять на опаленні у одній з багатоповерхівок Рівного - далі.

Хочеш економити - споживай розумно. І це не лише про продукти, а й про тепло. Спеціалісти переконують: поняття економічного опалення не існує. Насправді мова йде про споживання тепла будівлею. Воно залежить від температури на вулиці та пори доби, коли вам потрібна комфортні умови в приміщенні.

Такі технічні новації вже випробували в ОСББ "Геолог12". Для цього скористалися муніципальною програмою сталого розвитку.

Добираючи виконавця, важливо, кажуть у будинку, щоб він не лише монтував обладнання, а й налаштовував системи автоматики. Саме це дозволить насправді економити. Для прикладу: дві квартири мають однакову площу – 41 з половиною метри. Різняться тільки сумою у платіжках на опалення. Бо в будинку на Фабричній підрядник налаштував систему регулювання, а на Княза Романа – ні. Тож у морозному січні – помітна різниця у вартості опалення. А за теплий грудень цифри у платіжках і зовсім різняться фактично удвоє.