"У здоровому тілі - здоровий дух" - саме під таким гаслом у Рівному відбувся фестиваль зимового плавання. 35 учасників змагалися, хто швидше пропливе дистанцію у крижаній воді. Організатори кажуть, таким чином пропагують здоровий спосіб життя. Якими були запливи рівненських "моржів" дізнавались наші журналісти.

Ось так рівняни готуються до змагань із зимового плавання. Спочатку добре розігріти тіло, а далі ниряти в ополонку. Міський фестиваль серед аматорів проводиться вже втретє. Відбуваються змагання на веслувальній базі озера Басів Кут.

Рівнянин Володимир вже втретє бере участь у фестивалі. До змагань готується відповідально цілий рік.

Організатори розповідають, фестиваль проводиться з метою пропаганди активного дозвілля та занять спортом. Задля безпеки, до акції зимового запливу долучилися представники державної служби з надзвичайних ситуацій. На березі розгорнули мобільний навчально-консультаційний пункт та пригощали учасників теплим чаєм.

Всього у фестивалі взяло участь 35 рівненських моржів.Переможці та призери у кожній віковій групі серед чоловіків та жінок отримали дипломи та медалі.

Читайте ще: 

Рівне нські "моржі" змагалися у зимовому плаванні (ФОТО)