Новорічна жива ялинка повинна виглядати не лише красиво, а й радувати вас всі новорічні свята. А правильно її вибрати вам допоможуть наші поради.


Уподобання людей істотно різняться: одні вибирають штучну ялинку, яка буде радувати їх не один рік, інші ж хочуть, щоб в їхньому будинку була жива ялинка, що наповнює його чудовим хвойним ароматом. А щоб лісова красуня радувала вас протягом всіх новорічних свят, приділіть особливу увагу її вибору: сильне і здорове дерево простоїть досить часу, буде виглядати свіжою, а голки не обсипаючи завчасно. Більш того, свіжозрубана ялинка наповнить ваш будинок прекрасним хвойним ароматом.
Що не можна робити в новорічну ніч і перші дні Нового року


Поради щодо вибору новорічної ялинки

1. Вибираючи ялинку, відламайте одну - дві гілочки знизу деревця: якщо вони відходять без особливих зусиль, то воно давно зрубано. У такої ялинки голочки дуже швидко обсипляться.

2. Огляньте зріз стовбура: він повинен бути світлий. Якщо зріз має темнуватий відтінок, то ялинка зрубана давно і довго не простоїть.

3. Відірвіть від ялинки кілька голок і потріть їх. Якщо з'явився стійкий хвойний аромат, а пальці стали липкими, то це означає, що деревце свіжозрубане.

4. Зверніть увагу на діаметр стовбура: він повинен бути не дуже тонким. Це дозволить дереву залишатися свіжим і сильним тривалий час. Наприклад, для ялинки висотою в два метри він повинен бути не менше 8 сантиметрів.

5. Щоб доставити додому ялинку цілою і не зіпсувати її зовнішній вигляд, оберніть її тканиною або харчовою плівкою і несіть верхівкою вниз.