Пральна машина - одна з головних помічниць сучасних господинь. Але, аби вона вам довго прослужила, потрібно забезпечити правильний догляд.

 7 порад з правильної експлуатації пральної машини-автомат

1. Правильна установка. Машину потрібно встановлювати на рівній і стійкій поверхні: підкладання дощечок і книг тут недоречно. При пранні, а особливо, при віджиманні вібрація може привести до швидкої поломки.

2. Верхня поверхня приладу повинна бути чистою і сухою, а також не можна зберігати на ній сторонні предмети, наприклад, відра, порошки та інше.

3. Контролюйте злив: під час нього не повинно бути підтікання. Бажано встановити багаторівневу профілактику протікання при установці машини.

Читайте також: Яка постільна білизна несе небезпеку для здоров'я

4. Кожні 5 - 7 сеансів прання мийте під проточною водою відсік для порошку, якщо використовуєте сипучий сухій засіб.

5. Для профілактики появи накипу на трубчастому електронагрівачі слід раз на місяць запускати пральну машину без білизни з лимонною кислотою, виставляючи максимальну температуру води. 200 г лимонної кислоти засипати в відсік для порошку і 50 грам - в порожній барабан.

6. Для речей з металевими елементами, наприклад, гудзиками або заклепками, використовуйте спеціальний мішок для прання.

7. Не можна перевантажувати пральну машину. Пам'ятайте, що виробники вказують максимальне завантаження мокрого, а не сухого одягу. По-перше, білизна в перевантаженій машині буде гірше випрана і прополоскана. А по-друге, при частих перевантаженнях швидко зношується двигун і машина приходить в непридатність раніше терміну.

Читайте також: Як вибрати овочі та фрукти без хімії