Рафінований цукор визнаний самим шкідливим продуктом для здоров'я, до того ж він викликає залежність. Якщо в напої ти легко можеш зменшити кількість ложок цукру, то від красивих і апетитних солодощів відмовитися складно. Давно відомо, що різні цукерки, печиво і торти псують фігуру, погано впливають на шкіру, провокують різкі перепади настрою і занепад сил.

Відмова від солодкого


Типова помилка всіх, хто починає стежити за своєю вагою і раціоном, - це занадто жорсткі обмеження в харчуванні. Так, в прагненні відмовитися від надмірного поїдання солодощів людина часто впадає в крайнощі і повністю відмовляється від цукру і простих вуглеводів. Однак це не так. До того ж здорове харчування має бути збалансованим.


Якщо ти завзята ласунка, то нерозумно раптово позбавляти себе задоволення і катувати свій організм. Він може зрозуміти тебе абсолютно неправильно і увігнати в стан перманентного стресу, що згубно вплине на загальний стан здоров'я. Тому все потрібно робити поетапно і з розумом.


Фахівець із здорового харчування пропонує 4-ступінчасту систему, за допомогою якої можливо звільнити свій раціон від цукру.

1. Складання плану на місяць


Відмова від будь-якого продукту повинен здійснюватися плавно, щоб мінімізувати стрес для організму. Моментально розпрощатися із залежністю - дуже необачна стратегія. На цьому етапі необхідно повірити, що у тебе все вийде, і максимально викластися в намічені терміни.Наприклад, ти хочеш мінімізувати або повністю відмовитися від цукровмісних продуктів за місяць, тому потрібно налаштуватися на цей час і взяти в себе в руки. Продумай кожен день і що ти отримаєш в результаті: хороша шкіра, стабільне настрій, втрата ваги ...

2.Пошук в раціоні головного джерела цукру
Велика кількість цукру міститься не тільки в тістечках, але і в магазинних соках, варення, сиропах до кави і т. Д. Подумай, які продукти є головними джерелами цукру в твоєму раціоні. Коли головний шкідник визначиться, приступай до поетапного відмови від нього.Так, якщо в чай або каву ти зазвичай додавала 3 ложки цукру, поступово скорочуй його кількість, щоб до кінця тижня додавати в чай тільки дві ложки, а ще через тиждень - одну. Те ж саме і з іншими продуктами: всякі цукерки зобов'язані перетворитися в пару часточок плитки чорного шоколаду протягом 5-7 днів, а потім в один квадратик в день.

3.Перехід на натуральні продукти


Дуже часто жінки як «здорового» перекусу вибирають фітнес-батончики і маленькі сирки. Насправді це просто концентрати низькоякісних цукрів. Натуральні необроблені продукти - це найкраще, що дозволить бути красивою і здоровою і дасть можливість контролювати споживання цукру.Так, в овочах і особливо фруктах є цукор, але він необроблений. Тому їж морквину, яблука, сухофруткти і інші корисності. Також можеш робити сир з родзинками або кокосовою стружкою - солоденьке і корисне.


Повноцінний сон

Брак, здавалося б, пари годин сну може істотно позначитися на кількості і якості споживаної їжі, причому не в кращу сторону. Це науково доведений факт. Відпочив організм більше наповнений енергією, тому йому не потрібен допінг у вигляді цукру.