Проблеми є у кожного з нас. Але навіщо ж витрачати свої нерви на їх рішення?

 Як вирішити будь-яку проблему і не зіпсувати собі нерви? Є кілька головних правил.

 
Прийняти відповідальність
Часто ми роздмухуємо проблему до величезного масштабу, сподіваючись, що її вирішать за нас. І це не тільки чоловік, діти або мама - часто ми підсвідомо сподіваємося, що вищі сили над нами зглянуться і допоможуть з вирішенням. Як тільки ти візьмеш на себе відповідальність за цю проблему, її емоційний фон зменшиться в кілька разів. А вирішувати проблему на холодну голову набагато легше.
 
Подумати про гірший варіант
Щоб послабити нервозність, яка заважає сконцентруватися на проблемі, уяви собі найгірший результат. Що трапитися, якщо ти її не вирішиш? Розлучення? Звільнення? Втрата майна? Витрать трохи часу, щоб створити для такої гіпотетичної ситуації «план Б» і ти побачиш, що більше не боїшся проблеми.

Вийти із зони комфорту
Іноді вирішення проблем заважає власна зона комфорту. Досить сходити туди, де ми ніколи не були, зробити те, чого ніколи не робили. Це вганяє в ступор і здається складним, але тільки поки ти не почала. У цьому полягає принцип зони комфорту - створювати ілюзію складності для всіх речей за її межами.

Розбити проблему на частини
Кожна проблема складається з етапів, які під силу кожному. Розбий її на завдання, запиши їх в щоденник і просто вирішуй одна за одною. Сама не помітиш, як легко і швидко з усім впоралася.
 
 
Не судити себе по проблемі
Головна порада, як не нервувати через проблеми - не ототожнювати себе з невдачею. Те, що сталося, не говорить про тебе, як про погану людину. Помиляються всі. Про тебе скоріше скаже те, як ти з цією проблемою впоралася. А ти обов'язково впораєшся!