Паска - традиційна страва головного православного свята. Її господині почитають випікати за три - чотири дні до Великодня. Цьогоріч ми вирішили показати Вам, як випікають паску на Рівненщині, при цьому дотримуючись усіх звичаїв. Рецепт та процес у сюжеті далі.

Від мами та бабусі. Пані Лариса береже старовинний рецепт випікання паски, ще з молоду. Господиня каже, рецепт нескладний, втім робота над тістом клопітка.

Найважчий процес попереду, додає господиня. А зараз формуємо тісто по формах.Зазвичай, з такого об'єму тіста, виходить до десяти пасок - розповідає подруга пані Лариси, Валентина.

Тісто яке залишилося, ні в якому разі не викидають, а формують з нього пасхальні мазурки.А тепер найцікавіший процес. Відправляємо форми які вже підійшли, в справжню українську піч.

Читайте ще: скільки рівняни готові витрати на Великодній стіл та що готують?

Головне готувати паску з добрим серцем та хорошими помислами, кажуть господині.Двадцять, тридцять хвилин. І вуа ля - все готове. Запах такий смачний, що Вам не передати.

Змащуємо тепер їх цукрово-медовою помадкою.

Коли паски охолонуть їх можна прикрасити білком та посипкою, кажуть господині. І додають, немає нічого кращого, аніж приготовлений власними руками Великодній пиріг.

Будьте з нами: Facebook Youtube Instagram Viber