Часто запізнюєтеся? Нічого не встигаєте? Тоді вам точно потрібно прочитати дані поради по тайм-менеджменту, які допоможуть вам всюди встигати в робити все вчасно.

 8 Лайфхаків для тих, хто постійно спізнюється

1. Раніше прокидайтеся

Як би банально це не звучало, але раннє пробудження дає вам більше часу на виконання важливих справ і вирішення питань. Крім того, в ранкові години мозок працює більш активно, а це означає, що ваша праця буде продуктивнішою в першій половині дня.

2. Не відкладайте все на останній момент

У вирішенні важливих питань і виконанні завдань не можна все відкладати на останній момент, а діяти потрібно поступово. Почніть заздалегідь вирішувати ділові питання або готуватися до важливої ??зустрічі, тоді у вас залишиться час на те, щоб виправити можливі недоліки, а ви будете спокійні і впевнені в собі.

3. Не відволікайтеся на дрібниці

Якщо ви проаналізуєте свої дії за день, то можете помітити, скільки часу йде у вас на перегортання стрічки в соцмережах, спілкування по телефону або прочитання новин і журналів. Ви здивуєтеся, скільки хвилин, а зазвичай годин, дорогоцінного часу ви витрачаєте даремно. Позбавтеся від шкідливої ??звички обговорювати плітки з колегами або подругами, читати про особисте життя зірок і стрічку в соцмережі вашої знайомої. Все це заважає вашому розвитку.

Несподівані факти про жінок, які ви точно не знали

4. Навчіться планувати свій день

Перестаньте діяти навмання. Навчіться складати план своїх справ на день і керуйтеся ім. Так ви станете більш організованими і зможете виконати більше повсякденних завдань.

5. Відмовтеся від другорядних завдань

Не намагайтеся зробити все самі і не ставте перед собою нездійсненні завдання. Краще розділіть ваш список справ на важливі і другорядні справи. А ще краще, ранжируйте свої справи за ступенем важливості і в першу чергу виконуйте найбільш значущі.

6. Не починайте нову справу, поки не закінчите попередню

Замість того, щоб намагатися осягнути неосяжне, краще дійте поетапно і починайте нове завдання лише після того, як вирішите попереднє. Тоді ви напевно не випустите з уваги нічого важливого, не зірвете дедлайн, а також не підведете колег і партнерів.

Як швидко вивчити іноземну мову?

7. Деякі справи доведіть до автоматизму

Привчіть себе до порядку: складати різні дрібниці, наприклад, ключі, в спеціально відведеному місці, документи - в певний ящик робочого столу і так далі. Все це не тільки допоможе вам не витрачати дорогоцінний час на пошук потрібних предметів, але і зробить роботу мозку продуктивніше в кілька разів.

8. Виділіть час для відпочинку

Щоб не «заробити» нервове виснаження і неврози, обов'язково виділяйте час для відпочинку. Так, кожні півтори години роботи повинен бути відпочинок протягом хоча б п'яти хвилин, не плануйте на вихідні дні вирішення робочих питань і намагайтеся не обмірковувати важливі робочі завдання під час відпочинку.

Як потрібно проводити вихідні, щоб стати успішним