Під час морозів у Рівному люди бережуть не лише своє здоров'я, а й продукти харчування. На місцевих ринках прилавки спустошені. І не тому, що все розкупили, а тому, що овочі та фрукти мерзнуть. Які продукти найбільш вразливі до морозів та як вберегти свій "товар" взимку, дивіться далі у сюжеті.

Продавчиня Наталя Бакшин продає на місцевому ринку овочі та фрукти. Жінка каже, аби вберегти їх від морозу ховає усе з прилавків до кіоску.

Продавчиня розповідає, є такі фрукти та овочі, які навіть найменший мороз не витримують. Якщо товар обмерзне, то він вже зіпсований.

Весь свій товар на прилавки не виставляють і інші продавці рівненського ринку. Кажуть, все заховали, бо ж змерзне.

В мінусову температуру на ринку зменшилася кількість не лише продавців на прилавках, а й покупців. Люди кажуть, купувати змерзлий товар не хочуть.

Молочну продукцію на ринку деякі продавці від морозу теж бережуть.

У профільному управлінні зазначають, значна частина овочів та фруктів починають псуватися уже від -5 градусів морозу. Адже для води, яка міститься у цих продуктах такої температури достатньо аби стати льодом.

До слова, в профільному управлінні кажуть, перед початком морозів для торговців проводять профілактичні розмови. Для того, аби продавці не зазнали збитків, а покупці купували тільки якісні продукти.

АВТОР: Лідія Снарська та Владислав Кругляк 

Дивіться ще:

У Рівному на майдані Незалежності колядують уже 15 рік поспіль [ВІДЕО]