Ячмінь на оці завжди з'являється в самий невідповідний момент і доставляє масу проблем.Ячмінь - це запалення волосяного мішечка вії. Найчастіше до нього призводить бактеріальна інфекція, в 90-95% випадків це бактеріальний стафілокок.

Коли він активізується, з'являється припухлість і почервоніння на невеликій ділянці. Через кілька днів на верхівці освіти виділяється головка жовтуватого відтінку, яка потім проривається, після чого стан різко поліпшується.

Це тільки здається, що ячмінь виникає просто так. Основна причина його появи - це ослаблення захисних сил організму при тривалих запальних і хронічних захворюваннях. Нерідко ячмінь турбує тих, хто хворий на цукровий діабет, різними патологіями шлунково-кишкового тракту. Поразка гельмінтами (глистами) теж вважається причиною запалення.

Не плюй на повіку

Широка поширеність цього захворювання привела до того, що з'явилося безліч «народних» способів лікування. Але не варто спокушатися - стафілокок не боїться ні слини, ні сечі, ні чайного настою.Правильна тактика при появі ячменю така. Потрібно відразу ж відмовитися від будь-яких косметичних процедур і не наносити макіяж на очі.

Перші ознаки захворювання і способи лікування

Найголовніше: ячмінь не можна видавлювати, так як гнійний вміст може поширитися на повіку, а це загрожує абсцесом, флегмоною століття і іншими серйозними ускладненнями.

Якщо не стало краще протягом дня, потрібно звертатися до лікаря.Ячмінь, як правило, легко піддається лікуванню, але якщо він довго не загоюється, слід насторожитися.

На самому початку захворювання допомагає місцеве припікання 70% -ним спиртом. В око закапують альбуцид або закладають тетрациклінову або еритроміцинову мазь.