Після Великодня йде низка не менш важливих православних свят, серед них Вознесіння Господнє і Трійця. Коли відзначаються дані свята, і скільки додаткових вихідних буде в українців?

 І Вознесіння, і Трійця пов'язані з Великоднем, а тому залежать від дати святкування цього великого свята. У 2019 Великдень припав на 28 квітня, а значить і Вознесіння і Трійця будуть відзначатися в червні. Яка історія цих свят і на які дати в 2019 році вони випадають?

Вознесіння Господнє

Вознесіння Господнє - важливе свято в православ'ї, це день, коли Ісус Христос вознісся на Небеса через 40 днів після Воскресіння. Так як дата Вознесіння Господнього пов'язана з датою Великодня, то святкується завжди в різний час, але точно через 40 днів після Великодня. У 2019 це свято випадає на 6 червня.

Йдучи на Небеса, Ісус Христос сказав своїм апостолам, що знову повернеться на Землю в образі людини, тому віруючі чекають другого пришестя Месії.

Читайте також: Все, що потрібно знати про вінчання в церкві

Вознесіння святкується цілих 10 днів, весь цей час в храмах проходять спеціальні служби і проповіді, згадується життя Ісуса Христа в тілі людини. Православні християни вірять, що в цей день Ісус Христос спускається з небес і ходить по землі у подобі людини, яка потребує допомоги, тому обов'язково потрібно проявляти доброту і милість до тих, хто цього потребує і не тільки в цей день.

Свята Трійця

День Святої Трійці символізує зішестя Святого Духа і прославляє триєдність Отця, Сина і Святого Духа. Трійця відноситься до двунаста свят - 12 великих свят в православ'ї і відзначається через 50 днів після Великодня. Трійцю називають ще Духів День або Зелені свята, саме це церковне свято завершує великодній цикл. Так як Великдень святкується не в числі, то у Трійці теж щороку різна дата.

Читайте також: Що не можна зберігати вдома: речі, які приносять біди і нещастя

У 2019 дата свята випадає на 16 червня, це завжди неділя. За традицією, понеділок, після великих церковних свят - вихідний, тому в червні українців чекає довгий уїк-енд - 15, 16 і 17 червня.

За традицією, Трійцю святкують три дні, а в церкві в цей час відбувається одна з найкрасивіших служб. Також до цього свята православні християни прикрашають свої будинки зеленню.