Екзамени та водійські права без проходження автошколи. Таке пропонує заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунальних послуг України. За словами чиновника, це пришвидшить процедуру отримання водійського посвідчення. Кожна людина має право на вибір: проходити навчання в автошколі, або ж одразу складати іспити. Про можливе нововведення дивіться у сюжеті Інеси Пославської.

У сервісному центрі МВС складають теоретичний іспит для отримання водійських прав. З 14-ти людей склав лише один Андрій Ящук.

Хлопець готувався півтора року, а ще проходив спеціалізоване навчання. У сервісному центрі кажуть, з першого разу теоретичний іспит складають не всі. Лише найсильніші.

Всі вони проходили навчання в автошколі. Та незабаром відсоток може змінитися, адже в Україні хочуть відмінити обов'язкове навчання в автошколі. Про це на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе. Він пропонує

А ще замінити платне 140 годинне навчання в автошколі на 40-годинне добровільне, або ж самостійне. У рівненській автошколі дивуються таким ймовірним змінам. Кажуть, на відміну від самостійного навчання, на курсах викладач наводить ситуативні завдання та ділиться власним досвідом.

20-річна Марія не пропускає жодне заняття в автошколі. Каже, самостійно вивчити теорію може, а от використати знання правил дорожнього руху будучи за кермом, без допомоги інструктора - складно. Втім, переконана, прийдешні зміни в отриманні водійських посвідчень, мають право на існування.

Гончарук Олексій хоч і проходив спеціалізоване навчання з правил дорожнього руху, та все ж допустив три помилки з можливих двох, у теоретичному іспиті. Хлопець каже, завадило хвилювання.

Додає, навчання в автошколі повинне бути обов'язкове.

А от Андрій Ящук, якому вдалося скласти теорію з першого разу, переконаний, і без автошколи можна навчитися їздити за кермом. Тому відвідування занять не обов'язкове.

У Рівне нському сервісному центрі розповідають, кожен може пройти теоретичне тестування з правил дорожнього руху навіть вдома.

Щодо практичної частини - водіння, то її проходження чиновники планують залишити. Коли запрацюють нововведення поки що невідомо. Проект, який нібито має покращити та пришвидшити процедуру отримання водійського посвідчення, знаходиться на стадії обговорення.

Дивіться також: 

Вболівальник "Вереса" потребує допомоги донорів (ВІДЕО)