Фото ілюстративне
Лише вчора, 18 січня, під час рейду спільно з громадським об’єднанням "ОПОРА" поліцейські у Рівному виявили та зареєстрували чотири факти розповсюдження з порушеннями друкованих матеріалів передвиборчої агітації.

На чотирьох білбордах із кандидатом у президенти були відсутні відомості про установу, яка здійснювала друк, тираж, інформації про осіб, відповідальних за випуск та замовника відповідних матеріалів було виявлено учора в Рівному. 

Ще три аналогічні правопорушення в обласному центрі також були виявлені 10 січня та одне – 14 січня.

На осіб, причетних до вчинених правопорушень складено п’ять протоколів та адмінматеріали скерувані до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За трьома фактами ще триває перевірка, встановлюються особи, причетні до порушення Закону.

Поліцейські і надалі проводитимуть подібні рейди і не лише на території Рівного, а й всієї області.

Нагадаємо, за злочини на виборах 2015 року було засуджено 81 особу. Водночас в Україні вже зафіксований єдиний поки факт засудження до реального терміну позбавлення волі – за підкуп виборців на виборах в одній з об’єднаних територіальних громад.

Читайте ще: 

Чи може поліція застосовувати алкотестер "DRAGER "?