Важко знайти більш корисну рослину, ніж вишня. За своїм складом, кількістю вітамінів і корисних речовин вишня поступається лише суниці. Корисні властивості вишні пояснюються її складом - вишня містить фруктозу і глюкозу, вітаміни С, РР, B1, каротин, фолієва кислоту, органічні кислоти, мідь, калій, магній, залізо, пектини. Вишня застосовується для лікування недокрів'я, хвороб легенів, нирок, при артрозі, запорах.

Ранньою весною, коли починають набухати бруньки, потрібно нарізати гілочок нещеплених вишні, вимити їх, посушити (можна запасти на весь рік).


Нарізати стовпчиками довжиною 8-9 см і приготувати відвар: взяти гілочок в обхват великого і середнього пальців, покласти в 2-літрову емальовану каструлю / залити доверху водою, довести до кипіння і кип'ятити 8-10 хвилин. Зняти з вогню, поставити в тепле місце, укутавши, на півгодини. Відвар готовий.

Як приймати


Пити по одній склянці з медом по 4-5 разів на день. Гілочки можна використовувати декілька разів, заливаючи водою до тих пір, поки вони не віддадуть свої цілющі властивості, тобто поки відвар не стане неприємним на смак. Пити 10 днів, потім 10 днів перерва. І так - три рази.

Якщо хочете переконатися в ефективності, перевірте самі. Після того, як закінчите курс, зберіть всю ранкову урину в трилітрову байку, дайте їй відстоятися і подивіться, скільки всякого бруду залишиться на дні.
Вишня благотворно діє на центральну нервову систему, має заспокійливу і протисудомну дію, і в минулому деякі лікарі застосовували відвар ягід при психічних захворюваннях, епілепсії. Плоди вишні з молоком допомагають при лікуванні артритів.

Відвар свіжого листя на молоці ефективний при жовтяниці різного походження. При виразці шлунка дають пити настій коренів вишні. Лікувальну дію мають навіть плодоніжки - відвари з них призначають при сечокислий діатез і захворюваннях суглобів.