У Житомирі судитимуть двох підприємців, які організували нелегальне перевезення пасажирів автобусом, що спричинило ДТП у якій загинули 11 осіб.

Нагадаємо, ДТП за участі маршрутного автобуса та вантажівки трапилась 20 липня 2018 року на автодорозі Київ-Чоп поблизу селі Глибочиці Житомирського району. У результаті на місці події загинуло 11 осіб, а ще 7 отримали травми різної ступені тяжкості. 

Встановлено, що водій маршрутного автобуса, рухаючись у напрямку міста Житомира, скоїв зіткнення з вантажівкою «DAF». 

Тоді встановили низку порушень щодо технічного стану маршрутного автобуса, що здійснював перевезення людей. Відразу ж було затримано власника транспортного засобу. 

23 липня 2018 року відбулося судове засідання щодо власника маршрутки. Тоді суд обрав йому запобіжний захід - домашній арешт. Хоча слідчі та прокуратура наполягала на більш суворішому - тримання під вартою. 

У ході розслідування з'ясувались деякі нові факти щодо фатальної пригоди. 

Прокуратурою Житомирської області було затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом випуску на маршрут технічно-несправного автотранспорту. Крім того, було доведено заміну номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, що призвело до смертельної ДТП. 

Читайте також: Відомо деталі смертельної ДТП у Рівному (ФОТО/ВІДЕО) 

Правоохоронцями було встановлено, що два підприємці (жителі Рівне нської області) з метою власного збагачення у період з вересня 2016 по липень 2018 рр організували нелегальне перевезення пасажирів з Волинської області до міста Київ та в зворотному напрямку. До цього вони залучили водія та ще одну приватну особу, яка виконувала диспетчерські послуги. 

Крім того, перевезення здійснювались з низкою грубих порушень: використовували автобус із більшою кількістю пасажирських місць, замінивши на ньому державні номери іншого транспортного засобу. 

Також не виконували належного технічного обслуговування автотранспорту та не забезпечили водія належними умовами праці, унаслідок чого водій перебував у стані стомленості, що й спричинило ДТП. 

У разі доведення вини підприємцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber