Відомо, що багато жінок погано сприймають своїх невісток. Про ці відносини навіть складають анекдоти.

У чому ж причина численних сварок і непорозумінь між свекрухою та невісткою?

Основна суть конфліктів у відносинах «свекруха-невістка»

З боку дружини.

Дівчина, яка тільки вийшла заміж не може відразу зайняти позицію господині, так як йде період «притирання» подружжя. Це нормальна ситуація, яка просто вимагає часу.

Причини конфліктів:

Дівчина може проектувати невирішені конфлікти, образи і претензії зі своєю мамою на свекруху.

Часто невістка не може відразу взяти відповідальність за своє життя і чоловіка. Їй може бути властивою певна інфантильність. На тлі недосвідченості можуть виникати конфлікти зі свекрухою.

Також, причиною може бути жіноча конкуренція, особливо якщо є внутрішні проблеми, які проявляються як ревнощі або не розуміння старшого покоління.

З боку свекрухи.

Багато мам дуже болісно сприймають одруження сина, так як вони звикли бути жінкою номер один. Така мама впевнена в своїй правоті, і тільки вона знає, що потрібно її хлопчикові.

Причини конфліктів:

Надмірна прихильність до сина, незважаючи на те, що він давно виріс. Часто це буває, коли мама присвятила всю себе тільки дитині. Також, конфлікти можуть виникати через банальні ревнощі, які викликані тим, що син зайняв в життя матері місце батька. Наприклад, коли хлопчик виявляв гіперопіку по відношенню до матері.

Конфлікти можуть виникати через різницю у віці, і не розуміння сучасної психології відносин.

Конфліктні відносини «свекруха-невістка» часто зустрічаються в суспільстві. Важливо розуміти, що у кожного є своя думка, і всі мають право її висловити. Потрібно просто навчитися приймати позицію кожної сторони. Також, краще вчиться одна в одної чомусь корисному, а не витрачати час на сварки і образи.