Постійно все забуваєш? Скористайся 6 простими способами, які допоможуть прокачати свій мозок і поліпшити пам'ять.

 З віком пам'ять погіршується, але наш мозок неймовірно пластичний, що дозволяє нейронам регенеруватися і формувати нові нейронні зв'язки. Таким чином, кожна людина може поліпшити свою пам'ять. Для цього необхідно прикласти трохи зусиль.

1. Дізнавайся щось нове

Вийди із зони комфорту і приклади зусилля: почни вивчати іноземну мову, регулярно розгадуй кросворди або грай в шахи, опановуй музичний інструмент або почни танцювати.

Згідно з дослідженнями, люди, які говорять на декількох мовах, пізніше за інших починали відчувати вікові проблеми з пам'яттю.

2. Відмовся від пошукових систем і GPS

При будь-якій необхідності сучасна людина відкриває Google і навіть не робить спроб самостійно згадати те, що їй потрібно. Перш, ніж шукати необхідну інформацію в мережі, спробуй самостійно знайти відповіді.

3. Групуй інформацію за типами та класами

Напевно, ти помічала, що запам'ятати телефонний номер з десяти цифр набагато простіше, якщо розбити його на частини. Крім цього, якщо інформацію, яку необхідно запам'ятати, ти напишеш, а потім вимовиш в слух - то зможеш швидше запам'ятати все необхідне.

4. Відстежуй своє харчування

Щоб знизити ризик хвороби Альцгеймера і Паркінсона, а також поліпшити пам'ять включи в свій раціон такі продукти: продукти з цільного зерна, боби, горіхи, м'ясо птиці, оливкову олію, жирну рибу (лосось). У той же час, уникай цукру, червоного м'яса, сиру і смаженої їжі.

5. Вживай каву 

Кава здатна поліпшити пам'ять. Однак, важливо знати міру: 1 чашка кави  в день не принесеhttp://rivne1.tv/news/chomu-divitisya-seriali-korisno значної шкоди організму. Так, кофеїн знижує ризик хвороби Паркінсона і Альцгеймера.

6. Практикуй йогу і медитуй

Згідно з деякими дослідженнями, 20 хвилин йоги здатні поліпшити швидкість і точність запам'ятовування. Медитацію може замінити прогулянка на природі.

Чому дивитися серіали корисно?

5 продуктів від сонливості. Що їсти, щоб бути бадьорим та активним