Зодіаків не стало. Тепер ті, хто народився під сузір`ями Тільця та Діви вже не зможуть сфотографуватися зі своїми Зодіаками на рівненській Лебединці. Куди поділися, чи повернуть їх на місце і як рівняни пропонують карати вандалів - дивіться у сюжеті.

Рівнянин Володимир Стратонов часто гуляє з онукою на Лебединці. Каже, очам не повірив, коли помітив відсутність кількох знаків Зодіаку. Про зникнення дізнався ще вчора, у соцмережах рівняни почали жваве обговорення нахабної крадіжки. Мовляв, під`їхав автомобіль, у нього завантажили металеві скульптури, і тільки його й бачили. Насправді не викрали, каже організатор міжнародного фестивалю "Металеве серце України" Ніна Крока. А відвезли на ремонт після того, як вандали пошкодили скульптури що, до слова, вже не вперше.

Коваль-художник Артем Вольський зітхає згадуючи, як і в якому вигляді забирав скульптури, які сам же й викував, на ремонт у Славуту, де мешкає.

Ламати - не відновлювати. Аби відновити скульптури, доведеться попотіти, каже автор Зодіаків.

За словами Ніни Кроки, алея - унікальна і єдина така у Європі. Адже хоч металеві скульптури - не новина, та такі величезні є лише у Рівному. І вже стали візитівкою у місті, яке не може похвалитися ефектною старовинною архітектурою. Та практично щороку за власний кошт скульптури доводиться ремонтувати.

Ніна Крока каже, майстри втомилися від неповаги до їхньої праці. Та що робити із вандалами - не знають. Рівняни ж пропонують карати...

Патрулювання, як профілактика. Такий метод пропонує рівнянин Володимир Стратонов.

Та найкраще, каже рівнянин, встановити відеоспостереження.

Встановити відеоспостереження можуть, кажуть у поліції. Але за умови, якщо місто - профінансує.

Металеві ж скульптури Тільця та Діви після реставрації планують повернути зі Славути на Лебединку навесні. Тим часом рівняни можуть зробити вибір - звертатися до міської влади про встановлення відеоспостереження, аби зберегти Алею Ковалів у Рівному, або ж надалі спостерігати, як жменька вандалів нищить те, що має радувати ціле місто.

Читайте ще: 

У Рівному відбудеться фестиваль "Металеве серце 2019"