Вибори, агітація, передвиборча кампанія, зустріч з електоратом. Майже півроку про це і йде мова. Кандидати на посаду президента України один перед одним розповідають про майбутні зміни в країні на краще. Один пенсію підвищить, інший соціальні виплати, а третій - заробітні плати. Що обіцяють найчастіше та хто дізнавалися наші журналісти.

Цьогоріч на посаду президента України претендують 39 кандидатів. Передвиборчу програму десятьох із них проаналізували представники Громадянського руху "Чесно". Чимало кандидатів обіцяють повернути Крим, однак не зазначають способів його повернення, в ту ж чергу розірвати повністю зв'язки з Росією.

Наступне про що говорять кандидати - децентралізація, а саме збільшення надходжень фінансів до місцевих громад, розширення повноважень, але мало хто вказує, як досягнути таких цілий. Також чимало політиків згадують про зміни в медицині та освіті.

Дивіться також: Не голосуй! - чому молодь Рівне нщини не ходить на вибори? (ВІДЕО)

Додає, чимало кандидатів використовують старі передвиборчі програми. Ми запитали у пересічних рівнян, чи ознайомлювались вони з ними цьогоріч.

Політологи, у свою чергу, зазначають, занадто багато уваги суспільство приділяє президентським виборам. А мали б парламентським, адже саме він в Україні є джерелом прийняття рішень.

Ознайомитися детально із програмами кандидатів, біографією та іншою інформацією громадяни можуть на сайті "чесно". А вже 31 березня зробити свідомий вибір.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber