Вибори Президента України 2019 пройдуть 31 березня. На цей день призначений перший тур голосування за кандидатів на пост глави держави.

 Офіційно Президентська кампанія в Україні стартувала 31 грудня 2018. Відтоді ЦВК почала приймати документи від кандидатів, а також інформацію про внесення застави - 2,5 млн грн. Зробити це можна було до 3 лютого. Остаточне рішення по всіх зареєстрованих кандидатах, а отже і перелік офіційних претендентів стане відомий 9 лютого.

Застава повертається кандидату на пост Президента України у разі, якщо відповідного кандидата визнано обраним Президентом України або включено до виборчого бюлетеня для повторного голосування. В інших випадках грошова застава не повертається і перераховується до Державного бюджету України.

За законодавство України Президента обирають шляхом таємного голосування. Робити це можуть громадяни, які досягнути 18-річного віку, які мають при собі паспорт або інший документ, що посвідчує українське громадянство.

Вибори проводяться на виборчих дільницях за місцем проживання. Громадяни України, які перебувають за кордоном, також мають право брати участь у голосуванні на спеціальних ділянках при дипломатичних установах.

Аби бути упевненим, що зможете проголосувати, варто попередньо перевірити правильність внесення ваших даних у списки виборців. Це можна зробити на виборчій дільниці за місцем прописки завчасно.

Час роботи, а також адреса виборчих дільниць вказується в запрошеннях, які кожному виборцю вручають не пізніше, ніж за 5 діб до проведення голосування.