Фото ілюстративне
Ліфтовий колапс. Одразу у кількох будинках у мікрорайоні Північний - зупинили ліфти. Не сьогодні, а ще наприкінці жовтня минулого року. Через борги. Та от боргують не люди. А керуюча компанія. Кому. скільки і коли ж запрацюють підйомники - дивіться у сюжеті.

Ліфт у будинку на вулиці Шухевича, 18 - не зламався. Його навмисно вимкнули, вважає мешканець будинку Юрій Мосіюк. Бо ж кілька років тому підйомник капітально відремонтували. Тоді як у сусідніх під'їздах ліфти, які вважають аварійними - досі їздять.

Та люди не розуміють, чому мають розсьорбувати кашу, яку не вони заварили.

Микола Ніколайчук каже, зараз судяться, аби не поглиблювати боргову яму. Бо ставши правонаступником ЖКП "Перспективне", керуюча компанія "Рівне Дім Сервіс" разом із майновим комплексом у спадок отримали і борги комунального підприємства.

Із них понад мільйон гривень - за обслуговування ліфтів, яке здійснює підприємство АРМ ЕКО. Відтак, хочуть розірвати договір із нимип. Бо, каже директорРівне Дім Сервісу, умови - кабальні.

Дивіться ще: Нові платіжки. Кому рівняни платять за електроенергію? (ВІДЕО)

Та люди кажуть, що їм з того? Ліфт не працює і гроші, які сплачували - невідомо де.

Коли ж ліфти запрацюють - питаємо. Директор керуючої компанії Ніколайчук каже, якби суд прийняв нарешті якесь рішення, то через кілька днів.

А це вже сьогоднішнє судове засідання. І адвокат АРМ ЕКО знову не з`явився. Присутня лише юрисконсульт підприємства, але яка не має права представляти інтереси підприємства у суді. Рестуктуризовувати борг, аби виплатити його не одразу, а частинами, каже Ніколайчук, в АРМ ЕКО - не хочуть.

Але там - заперечують. Та й штрафи, каже юрисконсульт, не є загрозою.

Поки одні чубляться, а суд вирішує, на чиєму боці правда. І хтозна, скільки буде засідань, бо справу вкотре перенесли. Цього разу на 25 лютого. А тим часом мешканка будинку Лілія Гребенюк не зможе вийти з квартири на вулицю. І не тільки прогулятися, а й до лікаря.