Фото ілюстративне
Незабаром зросте вартість оформлення закордонного паспорту, а також паспорта громадянина України у вигляді ID-картки. Уряд прийняв рішення про здорожчення деяких адміністративних послуг. Відтак у Рівненській обласній міграційній службі вже готуються до ймовірного збільшення кількості охочих, виготовити ці документи.

У Рівне нській обласній міграційній службі нелюдно. Черги, які тут були два роки тому, після введення безвізового режиму - зникли. Замість живої черги - тут електронна. Рівнянка Яна подала документи на виготовлення закордонного паспорту за 10 хвилин.

Реєструвалися ми в електронній черзі. Це набагато краще, аніж раніше. Два роки тому старшій дочці робила. Тут була жива черга була. Мерва тут робилася.

У міграційній службі кажуть, найчастіше за виготовленням закордонного паспорта звертаються чоловіки віком від 30 до 50 років. Їдуть на заробітки. Також стали більше звертатися і люди похилого віку.

Жіночка з 1926 року. Сама прийшла. Дуже гарно виглядала. Відбитки пальчиків поставила. Їхала вона до своїх родичів, дітей відвідати за кордон, - розповіла провідний спеціаліст УДМС України у Рівне нській області Олена Лиса.

Нині оформлення закордонного паспорта за 20 робочих днів, коштує 557 гривень терміновий - 810. А вже з 1 липня ціна зросте.

При оформленні закордонного паспорта за 20 робочих днів вартість зросте на 125 гривень. Коштуватиме він 682 гривні. При оформленні закордонного паспорта за 7 робочих днів, або за 3 робочих днів - 1034 гривні, - розповідає головний спеціаліст із зв'язків з громадськістю та ЗМІ УДМС України у Рівне нській області Валентина Іванюк.

Це пов'язано з розміром прожиткового мінімуму. Оскільки, гранична вартість адміністративних послуг залежить саме від нього.

Ніхто не готовий платити більше. Всі готові і хочуть платити менше, або хоч так як є, але хто їде кудись і кому треба, то звичайно той буде платити.

Також зросте вартість виготовлення ID-картки громадянина України.

За 20 робочих днів збільшиться на 66 гривень і становитиме 345 гривень, за виконання за 10 днів коштуватиме він 471 гривню, а коштував 366.

Такі зміни відбудуться вже з 1 липня 2019 року. У міграційній службі очікують на збільшення кількості охочих виготовити біометричні документи. Кажуть, готові. Електронна черга працює. 

Читайте ще: в Україні працює національна дитяча "гаряча" лінія

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber