Відсьогодні, 12 березня, субсидії в грошовій формі можна отримати в Ощадбанку. Це можуть зробити люди, яким призначили таку соціальну виплату в жовті 2018 року, а також в січні 2019-го. Що стосується, пенсіонерів, то їм не потрібно додатково реєструватися у фінансовій установі та відкривати рахунок. Вони будуть отримувати субсидію одночасно з пенсією через Укрпошту. Більше про монетизацію субсидій та "листи" від Міністерства соціальної політики, дивіться далі у сюжеті.

Пенсіонерці Тетяні Мартиненко прийшов лист на пошту від Міністерства соціальної політики. Там вказано, що жінка буде отримувати субсидію готівкою. Зазначена сума і де її отримати.

А це загальна сума субсидії. Її видаватимуть готівкою. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України щодо монетизації субсидій, розпоряджатимуться цими коштами будуть споживачі. Якщо цих грошей не вистачить для сплати комунальних платіжок, додаватимуть з своєї кишені.

А раніше профільне управління перераховувало субсидію одразу установам, які надають житлово-комунальні послуги. Для того, аби люди знали куди звертатися і як отримати субсидію - їм надсилають листи з так званою інструкцією.

До теми: монетизація субсидій запрацювала в Рівне нській області

Літнім людям видаватимуть субсидію разом з пенсією через Укрпошту або на свій банківський рахунок. Іншим субсидіантам вона надходитиме на поточний рахунок в Ощадбанку. Тут її видаватимуть вже з 12 березня. Ми запитали у пересічних рівнян, чи хотіли б вони отримувати субсидію готівкою.

У профільному управлінні кажуть, у квитанціях тепер не вказуватиметься субсидія, а тому не потрібно панікувати.

Якщо впродовж трьох місяців з дати перерахування коштів субсидії споживач не забрав гроші, то їх повертають на рахунок Міністерства соціальної політики.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber