В Україні планують змінити порядок видачі посвідчення водія. Нині масштабний проект закону винесено на громадське обговорення і у разі його прийняття, максимально наближені до європейських правила, набудуть чинності з Нового року. Майбутнім водіям офіційно нададуть право вчитись та здавати іспити на автомобілі з автоматичною коробкою передач. Чинних водіїв зміни вже не торкнуться, але тим, хто планує вчитись у автошколі - радимо уважніше переглянути наступний сюжет.

У Рівному у найбільшій автошколі міста пропонують вчитись лише на автомобілі з механічною коробкою передач. Іспити сьогодні складала рівнянка Леся. Каже, планує купувати машину на "автоматі". А якби була можливість вибору - однозначно віддала б перевагу іншій навчальній програмі.

Олег Войтович за кермом уже 20 років. Але два місяці тому вперше перейшов на автоматичну коробку передач. Каже, - це вимога часу і дуже зручний транспорт для тих, хто багато кружляє у міському потоці.

У рівненській автошколі кажуть - якщо законодавчо закріплять вимогу навчати також на автоматичній коробці передач - докуплять такі машини. Попередньо вартість одного такого транспортного засобу - 400 тисяч гривень. Не бояться тут і проблем і з формуванням навчальної програми.

Дивіться також: у Рівне привезли страусів Януковича (ВІДЕО)

Окрім цих змін, МВС пропонує розширити перелік категорій водійських прав для мотоциклів з двох до чотирьох, за кермо повноцінного мотоцикла пускати лише з 20 років і за умови 2-річного стажу управління мототехнікою, водієм автобуса чи тягача дозволятимуть ставати після 24 років. Подорожчає і сам документ, бо його вартість прив’яжуть до прожиткового мінімуму, який постійно зростає. До кінця цього року нові права можуть здорожчати до 912 гривень.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber