Правоохоронці викрили організовану групу осіб, які займалися незаконним видобутком каміння бурштину-сирцю.

Досудовим розслідуванням правоохоронці встановили, що на початку 2019 року група з чотирьох осіб налагодила «схему» систематичного незаконного видобутку «сонячного каміння» на території Дубровицького району, та вже через 2,5 місяці були затримані.

Зберігалося дане «сонячне каміння» за місцем проживання двох фігурантів та реалізовувалось незаконним скупникам в межах області.

Всі учасники виявилися мешканцями Дубровицького району, де і здійснювали свою незаконну діяльність. Організатор контролював та розподіляв кожному учаснику свій напрямок роботи.

Так, в ході оперативних заходів співробітники Управління захисту економіки в Рівне нській області задокументували протиправну діяльність кожного з учасників.

14 березня під час проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів працівники поліції вилучили близько 5 кг бурштину-сирцю різних фракцій та обладнання для видобутку бурштину, за попередніми даними вартість вилученого становить 500 тисяс гривень.

До теми: на Дубровиччині вилучили п'ять кілограмів бурштину

Слідчими обласного управління поліції доведено створення фігурантами організованої групи та повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень,а саме порушення правил охорони надр та вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією.

Наразі досудове розслідування закінчено, а матеріали справи з обвинувальним актом передано до суду.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber