фото ілюстративне
Прихожани храму Різдва Пресвятої Богородиці села Стадники, що на Острожчині, вирішили приєднатися до Православної Церкви України.

Таке рішення ухвалили у наслідок зборів, які відбулися в неділю, 3 березня, після богослужіння. Про це повідомляє ostrog.rayon.in.ua.

Читайте також: П`яний водій скоїв ДТП поблизу Рівного 

За результатами голосування 58 осіб (одноголосно) висловилися за приєднання до ПЦУ. Нечисленні прихильники УПЦ МП участь у зборах не брали, демонстративно їх проігнорувавши. Протокол складав секретар, обраний із-поміж прихильників ПЦУ.

Відповідно до документа «за» проголосувало 58 вірян, «проти» – 0, утрималися – 0.

Церква Різдва Пр. Богородиці в Стадниках Острозького району зведена 1880 року коштом місцевих парафіян. Постала на місці попередньої дерев`яної церкви, збудованої 1776року, яку розібрали. Церква була філіяльною парафіяльної церкви в сусідньому селі Країв. Ця дерев`яна церква невелика за розмірами, тризрубна, одноверха, з типовою прибудованою вежею-дзвіницею при західному фасаді бабинця. Стоїть на кам`яному фундаменті. З півночі до вівтаря прилягає велика захристія. Обидві маківки на церкві покрили блискучою бляхою. Зовні церква виглядає спрощеним варіантом класчичного типового «єпархіяльного проекту».

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber