Здолбунів - без целофанових пакетів. Принаймні, дотримуватися такого правила рекомендувала міська рада торговим об`єктам Здолбунова. Та чи місто до цього готове? І чи те, що рекомендовано, обов`язкове до виконання, а торгові точки не проігнорують? Дивіться у сюжеті.

У цьому здолбунівському магазині заміну целофану мають уже місяць.

Та ціна такої торбинки чи не в 30 разів більша, ніж звичайного целофанового пакету.

Не така вже й дорога альтернатива, кажуть здолбунівчани. Якщо правильно порахувати.

А от у цьому магазині кажуть, люди час від часу питають, чи є замінник поліетиленовому пакету. Але повністю відмовлятися від вже звичного поки не будуть.

Тим часом мешканці кажуть, готові переходити на екологічні торбинки та пакети. Було б їх ще де у Здолбунові взяти.

Дивіться ще: прибери сміття. Новий челендж дійшов до Рівного (ВІДЕО)

Окрім того, що рекомендують, як іще впливатимуть, аби відучити підприємців поліетилен продавати, споживачів - його купувати, у Здолбунівській міській раді мовчать. Тут не знайшлося жодного чиновника, готового прокоментувати це на камеру. Тим часом власники торгових точок та й самі здолбунівчани вважають - має насамперед спрацювати людська свідомість. Та лиш на неї покладатися не варто, і лиш петиціями поліетилен та целофан з України не витравиш, каже юрист Юлія Назарчук.

І радить таким же шляхом йти і Здолбунову. Бо чим більше українців з усіх куточків України об`єднаються задля вирішення цієї проблеми і чим активніше голос громади тиснутиме на мешканців будинку на Грушевського, тим швидше буде проголосований законопроект, який три місяці мандрує комітетами Верховної Ради і все ніяк не набуде статусу Закону. До слова, у Рівному також зареєстрували петицію про заборону використання поліетиленових пакетів і зібрали необхідні триста голосів всього за кілька днів.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber