Вже з початку 2019 року на Рівненщині виникла 61 пожежа. П'ятеро людей загинуло, констатують в ДСНС. Саме тому, рятувальники вкотре вирішили провести роз'яснювальну роботу серед місцевих жителів села Шубків. Нагадували їм про дотримання правил безпеки під час користування обігрівачами, газовими приладами та печами.

В селі Шубків рятувальники заходять практично у кожен будинок. Адже тут 6 січня відбулась трагедія. Пожежа у приватному господарстві забрала життя двох чоловіків. Причиною стало - недотримання правил поведінки з вогнем.

У зв'язку з цими подіями рятувальники вкотре вирішили нагадати місцевим жителям про дотримання правила безпеки під час опалювального сезону.

Бійці ДСНС вручили жінці листівку з основними правила пожежної безпеки. А от у наступному будинку, бабусі Ніні, нагадали про правила користування електроприладами.

Пані Ніна говорить, що про правила поведінки пожежної безпеки у побуті - знає та завжди старається їх дотримуватись.

Крім того, рятувальники просили громадян з відповідальністю ставитись до всіх правил. А саме: перевіряти справність приладів та систем опалення, електромережі, системи вентиляції та димоходів, почистити груби від сажі. Проводити такі рейди доводиться через сумну статистику нещасних випадків, що стаються внаслідок пожеж.

Такі інструктажі у рятувальників заплановані до кінця опалювального сезону. Планують об'їхати всі населені пункти області. Особливу ж увагу вогнеборці приділяють багатодітним сім'ям, одиноким громадянам та людям похилого віку.

Дивіться також: 

На Рівне нщині чоловік виготовляє стародавні поліські кошики (ВІДЕО)