Банда "Федора" діє на території Рівненської області з 2011 року.

 - Саме злочинне угруповання «Федора» у період з 2011 року й по теперішній час на території Рівне нщини займалося вимаганням грошей шляхом погроз фізичною розправою, нанесенням тілесних ушкоджень, пошкодженням майна шляхом його підпалу, залякуванням громадян, зокрема приватних підприємців, з єдиною метою - власне збагачення,

- написав на своїй сторінці перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін

 Ім‘я затриманого Андрія Федорчука пов‘язують з цілою низкою кримінальних справ та будівельних скандалів. Зокрема, зі скандальним незаконним будівництвом 5-ти поверхового офісного центру на вул.Шевченка, житловим комплексом «Рівне нська брама» та спробою незаконного будівництва у сквері на вул. Небесної сотні.

Саме з останнім скандалом пов‘язувала замах на своє життя депутатка Рівне ради Ганна Іванова, і саме затриманого Андрія Федорчука жінка назвала імовірним замовником розправи. Дати ради банді «Федора» депутатка просила навіть у Президента під час візиту глави держави на Рівне нщину

 Ще однією жертвою ОЗГ «Федора» став ще один депутат Рівне ради Василь Немеш, пише Рівне вечірнє. Конфлікт виник через приміщення у самісінькому центрі Рівного – на вулиці 16 липня. Василь Немеш повідомив у коментарі "Рівне вечірнє" щодо конфлікту з Федорчуком: "Раніше він це робив з допомогою «Правого сектора», якому там дали в оренду приміщення. Однак потім вони побили горщики. Вважаю, що підпал автомобіля колишнього керівника «Правого сектора» Романа Коваля відбувся неспроста."

З ним пов‘язують і підпали на будівельних майданчиках та в приміщенні колишнього МРЕВ ДАІ на Костромській.

На своїй сторінці в соцмережі Фейсбук заступник голови Нацполіції також розповів історію, пов‘язану з кафе «Гавана», котре, за даними поліціянтів, свого часу «віджав» у власника затриманий.

"Не минула участь «потрапити під каток» цієї банди й громадянина Італії, який ще в 2008 році прийняв рішення вкласти гроші в ресторанний бізнес на території нашої країни. Він пройшов все, що можливо пройти: й підпали авто, двічі нанесення тяжких тілесних ушкоджень, ледь вижив, потім підпал приміщення кафе, примушення покинути нашу країну й залишити все майно покидькам. За цей час він пройшов і наші «чесні суди», втратив жінку заради якої приїхав з Італії - вона померла. Але він, як стійкий олов’яний солдат все шукав правду," - пише В'ячеслав Аброськін

Люди, які постраждалих від дій затриманого у Рівному, навіть об’єдналися і створили власний сайт aferyst.com, на якому переписуються та тримають оборонну фортецю.

- Посередника та керівника злочинного угруповання було затримано при вимаганні 100 тисяч долларів. Але цей покидьок має надію, що як й завжди, його покровителі в правоохоронних і судових органах допоможуть. Постраждалим від злочинних дій ОЗГ «Федора» пропоную звертатися до Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України:

- +380442990039

- +380986743871»,

- зазначив заступник Голови Національної поліції.