Крики, сварки, вимоги й небажання чути один одного. У Рівному вже кілька місяців тривають розбірки навколо стерилізаційного центру для тварин. Активісти переконують: собак утримують неналежно, не годують, а гроші з міського бюджету витрачають не зрозуміло на що. Керівництво центру всі звинувачення відкидає. Аби розібратися у ситуації, створили цілу депутатську комісію. То що ж не поділили захисники собак - далі.

Не місяць і не два точаться непорозуміння навколо стерилізаційного центру для тварин КАТП-1728 у Рівному. Активісти наполягають: собак утримують в поганих умовах, годують зіпсованими продуктами, а їх взагалі не допускають в притулок. Винною у всьому називають керівницю стерилізаційного центру.

У стерилізаційному центрі безлад, там гинуть тварини, там немає жодного обліку, ми не можемо добитися від комунального підприємства звітності по грошовим бюджетних коштах, ми не можемо добитися обліку стерилізованих тварин. Відповідно перевірити цільове використання цих коштів виявляється неможливим, - прокоментувала представниця ГО "Зооварта" Світлана Сидоренко.

КАТП-1728 надало довідку про витрати на утримання центру з стерилізації безпритульних тварин. Зоозахисні організації наполягають: документація тут не у належному стані, а тому й робота ведеться погано. Саме тому вимагають надати певні документи:

Ми хотіли б бачити наявність матеріально-технічної бази для відлову, тобто чим... Тому що я бачу, що у вас тут на спецодяг взагалі нічого не витрачено, як виявилося. Ми хотіли б бачити наявність засобів дезинфекції місць карантинного утримання тварин, наявність місць зберігання харчових продуктів. Тому що все що ви надали, можна написати багато чого.

Окрім того зооактивісти наголошують: невідомо скільки тварин взагалі утримується у притулку, бо цифра щодня змінюється. Керівниця ж притулку апелює: це волонтери так рахують. Та й обмежили доступ волонтерів на територію центру, каже вимушено:

Коли приходять волонтери і чимось харчують своїх собак, а потім виникає претензія - вибачте, в собаки пронос, якщо собакам приносити кашу цільнозернову, наприклад, перловку голу зварену, звичайно у собак може виникнути діарея. Тому ми вводимо чіткі правила: якщо людина приходить, їй здається, що собака голодна і вона хоче її погодувати, вона запитує доглядача або мене, бо я знаю про фізичний стан кожної тварини, - говорить директорка стерилізаційного центру при "КАТП-1728" Наталя ЮЩУК.

Зібрати усі документи представники центру повинні до наступного засідання комісії, яке запланували на 13 травня. Щоправда, упевненості в тому, що тоді ж ситуація й вирішиться - немає.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber