Правоохоронці вилучили велику партію наркотиків, обладнання для їх виготовлення, зброю та гранату.

Наприкінці 2018 року у ході оперативно-розшукових заходів працівники управління стратегічних розслідувань викрили злочинну діяльність п'ятьох рівнян, які виготовляли та розповсюджували на території області наркотичну речовину «метамфетамін». 

Оскільки за наявною інформацією зловмисники мали зброю, до проведення слідчих дій, учора 25 квітня, були залучені спецпризначенці КОРДу.

Під час обшуків на орендованих квартирах та у автомобілях поліцейські вилучили: лабораторію повного циклу виробництва, метамфетамін вагою понад 150 грамів, 2500 пігулок із вмістом наркотичної речовини для виготовлення метамфетаміну, фасовані пакетики з канабісом, п’ять пістолетів, гранату РГД-5, а також грошові кошти у сумі 80 тисяч гривень.

Раніше судимі чоловіки на чолі з 40-річним рівнянином, який неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків та зброї, організували та впродовж кількох років забезпечували діяльність мережі розповсюдження наркотичних засобів на території Рівне нської області.

Слідчі слідчого управління проводять досудове розслідування за фактом виробництва наркотичних засобів з метою збуту за попередньою змовою групою осіб та встановлюють роль кожного учасника злочинної діяльності. Вилучені наркотичні речовини та обладнання відправлені для проведення експертизи. За її результатами вирішуватиметься питання про повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років із конфіскацією майна.

Читайте ще: на Рівне нщині затримали рецидивіста та його спільників (ФОТО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber