фото ілюстративне
В Україні вчителі початкових класів складатимуть іспити та тестування. Це робитимуть педагоги в рамках пілотного проекту, який передбачає сертифікацію вчителів. Участь у ньому можуть взяти лише 1 тисяча людей на всю Україну. Рівненській області виділили 42 місця. Наші журналісти поспілкувалися з педагогом, яка наважилась на сертифікацію та вже готується до неї.

Ніна Брега більше 30 років працює вчителем початкових класів. Кожен її урок особливий. Педагог постійно відвідує освітні майстер-класи та тренінги. І навіть проводить їх для інших вчителів. А тепер жінка готується до іспитів та зовнішнього незалежного тестування.

Таких педагогів, як пані Ніна в Україні 1 тисяча. Вони братимуть участь у пілотному проекті сертифікації вчителів початкових класів за власним бажанням. На Рівне нщину виділили 42 місця. Поки що зареєструвалися 24 педагоги.

А в Рівному найменша кількість бажаючих. Одна з сміливих Ніна Брега. Вчителька переконана, сертифікація - це ще один крок до вдосконалення, можливість ще якісніше виконувати свою роботу.

Сертифікація проходить три етапи. Спершу реєстрація.

Після її успішного проходження та підтвердження участі до вчителя приїдуть експерти, які відвідуватимуть уроки. Також педагог складатиме тестування та практичні і теоретичні іспити.

Сертифікація вчителів початкових класів проходитиме впродовж року. Комісія визначатиме прохідний бал за тестовим та практичним компонентом кожного учасника. Вчителям потрібно буде подолати певний поріг. Якщо педагог успішно складе сертифікацію, то на нього чекає бонус - 20% доплати до заробітної плати, яку виплачуватимуть три роки.

А для вчительки рівненського НВК№12 - це ще один крок до розвитку та можливість зробити свої уроки цікавішими.

Поки що Рівне нщина не заповнила й ту обмежену кількість місць, яка була передбачена міністерством освіти. До закінчення реєстрації залишилось 2 дні. Якщо вчитель початкових класів не знає, як зареєструватися на сертифікацію самостійно, йому можуть допомогти у інституті післядипломної освіти.

 

Дивіться також: 

 

Трохи спорту та здорової їжі. Секрети схуднення після свят для рівнян (ВІДЕО)