Сьогодні, 22 лютого, в Україні закінчується пільговий період митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації. На митних постах впродовж 90 днів був ажіотаж. Водії стояли у кількагодинних чергах. Профільні пости працювали у три зміни. Лише з Рівненської митниці до державного бюджету надійшло 806 мільйонів гривень. Наша Інеса Пославська навідалась до митного посту обласного центру в останній день пільгового розмитнення. Побачене - здивувало.

22 лютого останній день пільгового розмитнення автомобілів на єврономерах. На Рівне нській зоні митного контролю лише машини та брокери. Бажаючих переоформити автомобіль на українські номера - немає.

Впродовж години ми не побачили жодного водія, який би хотів розмитнити свою машину на єврономерах.

Водій Микола забирає документи на свою вантажівку. Каже, ще декілька днів тому на Рівне нській зоні митного контролю був ажіотаж. Всі поспішали розмитнити машину.

До теми: як у Рівному триває процес розмитнення "євроблях"?

В останній день пільгового розмитнення водії лише забирали документи на легковий автомобіль. Спілкувалися з журналістами неохоче.

Станом на ранок 22 лютого у пільговому режимі Рівне нською митницею було оформлено 13 тисяч 9 одиниць легкових автомобілів.

І це за 90 днів пільгового оформлення за ставкою акцизного податку з коефіцієнтом 0,5. А вже завтра

Тим водіям, які не встигнуть розмитнити автомобіль на іноземній реєстрації до травня, прийдеться не солодко. Їх будуть штрафувати, а ще можуть конфіскувати машину.

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube