фото ілюстративне
Поліцейські просять людей бути обачними та не повідомляти особисті дані.

Аферисти телефонують до осіб похилого віку та намагаються випитати різні особисті дані, зокрема інформацію щодо заощаджень. 

Упродовж 29 січня на лінію 102 надійшло сім повідомлень від жителів обласного центру про підозрілі дзвінки. 

Невідомі телефонуют на стаціонарний телефон та представляються соціальними працівниками, співробітникми пенсійного фонду або лікарями. Під час розмови розпитують у пенсіонерів про наявність у них грошей. При цьому підкреслюють, що незабаром прийдуть до них аби замінити старі купюри на нові, або замінити старі пенсійні посвідчення. 

Поліція попереджає - так працюють аферисти. 

До ЄРДР внесені відомості за двома фактами шахрайств, які мали місце 30 січня.

До самотніх 88-ми та 90-річних пенсіонерів в обідню пору прийшли двоє чоловіків, які назвалися працівниками газового підприємства. За «заміну лічильників» в обох жертв вони взяли кошти в сумі близько 500 гривень.Заміну пообіцяли провести впродовж години, та роботи так ніхто і не виконав. Коли пенсіонерки запідозрили аферу, самостійно звернулися до оператора газової служби, який повідомив, що жодних перевірок чи планових замін лічильників не проводять. Однак зловмисники, збагатившись за чужий кошт, зникли у невідомому напрямку.

Правоохоронці застерігають громадян у жодному разі не впускайте до оселі осіб, які представляються працівниками комунальних підприємств. Справжні працівники мають уніформу та посвідчення з підприємства та не проводять оплату «з рук».