Сьогодні у Рівному розпочали пекти благодійні паски. Святкову випічку готуватимуть два дні, потім її прикрасять, освятять і розвезуть пацієнтам у госпіталі, лікарні, нужденним та одиноким мешканцям Рівненщини. Усього планують приготувати півтисячі пасок.

50 кілограмів борошна, 20 літрів молока, 20 кілограмів масла, 720 яєць, 4 кілограми дріжджів, 30 кілограмів цукру та 20 кілограмів цукрової пудри для глазурі. Усе це, а ще лимони, апельсини і ванілін змішують студенти трьох профтехучилищ Рівного, аби на Великдень хворі та нужденні мали шматочок свята. Тетяна Мусієнко, студентка другого курсу, паску пече не вперше, тому знає усі секрети.

Беремо тісто, зважуємо 300 г, формуємо, щоб воно не тріскалось і кладемо у форму. Щоб паска вийшла доброю, потрібно взяти свіжі продукти

Цьогоріч гостинці повезуть пацієнтам паліативного відділення у Дядьковичах, Дубенського інтернату, групі психологічної підтримки "Фенікс", бійцям Рівне нського та Клеванського госпіталю та одиноким рівнянам. Усього за два дні зготувати запланували близько п’ятисот пасок.

Дивіться ще: віск, свічка та писачок. Рівне нська писанкарка показала секрети розпису пасхальних яєць (ВІДЕО)

Роблять це студенти під керівництвом професійних кухарів. Коли тісто підійде, його відправлять випікати, а наступного дня прикрасять.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber