Святкова хода центральною вулицею міста, а замість традиційної верби - пальмове листя. Так, у Рівному прихожани римо-католицької церкви відзначили Вербну неділю. Нагадаємо, це свято католики святкують на неділю раніше, аніж православні. Цьогоріч, воно випало на 14 квітня.

На Майдані Незалежності у Рівному збираються прихожани римо-католицької церкви. На центральній площі священники читають молитву та роздають вірянам пальмове листя. Саме ним вітали Ісуса Христа в Єрусалимі.

Це свято, коли ісус як цар увійшов в єрусалим, це є початок такого великого тижня, де пізніше ці люди, які його вітали як царя пізніше розіпяли на христі. Це є важливо свято, тому що починається Великодній тиждень.

Далі усі вишикуються на святкову ходу. Для прихожан римо-католицької церкви це вже стало доброю традицією.

Це прекрасно, що ми починаємо святкову ходу з центру міста до свого храму, показуючи, що Ісус Христос є царем нашого життя. Таким чином ми готуємось до свята Пасхи, також згадуючи ті події, які відбувалися більше 2 тис. років тому

Долучилися до ходи як діти так і дорослі. Центральною вулицею міста віряни йшли аж до римо-католицького костелу Петра і Павла. Люди несли пальмове листя, а також букети із верби та квітів.

Читайте ще: як у Рівному католики Вербну неділю відзначають (ФОТО)

Далі у храмі відбулось святкове Богослужіння. А як відзначатимуть римо-католики одне із найбільших християнських свят - Пасху, дивіться у прямому ефірі на Рівне 1, наступної неділі, 21 квітня.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber