У Рівному продемонстрували незвичайний бурштиновий вертеп. На його виготовлення пішло більше двох кілограмів сонячного каміння, а також деревина з верби. Неймовірний експонат представили на різдвяному заході "Бурштиновий вертеп", який щорічно проходить у місті. Запросили на нього вихованців Рівненського обласного центру реабілітації дітей. Емоції малечі та їхні враження збирала Анна Яцук

Дев'ятирічний Микола милується бурштиновими янголами. Зізнається, таких ще не бачив. На захід завітав у традиційному українському вбранні бо такий мовляв дрес-код заходу.

У вишиванки вбрались й інші діти. Всі вони завітали на благодійний різдвяний захід у музеї бурштину. Він щорічно тут проходить. Родзинкою свята став різдвяний вертеп. Дерев'яну основу для нього виготовив майстер Леонід Тимощук.

Різдвяний вертеп оброблений сонячним каменем. Це вже робота рук іншого майстра.

Під час заходу максимально відтворили різдвяну атмосферу. Зробили експозицію пісної вечері з варениками та пирогами. Гостей пригощали кутею та узваром.

Головними гостями "Бурштинового вертепу" стали вихованці Рівне нського обласного центру реабілітації дітей.

Оксана Заморська прийшла на захід з дворічним сином та чотирма прийомними братами. Їхня мама колись взяла на виховання 14 дітей. Наразі з нею лишилось четверо.

Всім дітям запропонували власноруч виготовити ангела. У 12-річного Станіслава вийшло. Щоправда виникли деякі труднощі.

У підсумки діти отримали у подарунок не лише власноруч виготовлені янголи, а й солодощі та прикрасу з бурштину. Подібний захід організатори планують провести і на День святого Валентина. 

Читайте також:

У Сарнах запровадять каністерапію

На Рівне нщині діти-сироти отримали житло